...
10% rabatt når du melder deg på nyhetsbrevet!
60 dagers fornøydhetsgaranti. Levering på 2-3 dager.

FAQs

Menstruasjonstruser er vaskbare truser med innebygd beskyttelse som kan absorbere mensen og alle andre typer væske (utflod, post partum og mindre urinlekkasjer). 

Den absorberende delen består av tre tekniske materialer:
– det innerste laget mot huden trekker væske bort fra kroppen og mot det absorberende laget og gir en tørr følelse.
-det midterste laget av bambus viskose absorberer og holder på væske. Bambus hindrer luktdannelse.
-det tredje laget er vanntett og hindrer væske i å lekke ut samtidig som kroppsvarmen fører til at vannet i blodet fordamper. Luft kan trenge inn og du unngår den fuktige følelsen mot kroppen som et bind gir.

Lagene er sydd sammen på en slik måte at de er usynlig under din favoritt jeans. Trusene består også av et ytre lag av økologisk bomull slik at den ser flott ut. Ingen vil se at du har på deg en teknisk truse.

Absolutt. Avhengig av hvilken modell du velger kan Sereluna trusene absorbere væske tilsvarende 5 vanlige tamponger eller bind (25ml). Vi anbefaler å bruke den hjemme først slik at du kan se hvordan det føles og slik at du blir kjent med din egen blødning.

Det innerste og ytterste laget er av økologisk bomull som er vevd i Italia. På grunn av måten det er vevd drenerer det væske fra huden og mot det absorberende materialet. Det tørker også hurtig. Du slipper den ubehagelige fuktighetsfølelsen du har med bind. Vi bruker svært myke materialer for komfort.
Innhold: økologisk bomull og elastan

Det absorberende laget er hovedsakelig laget av bambus viskose fra Portugal som er superabsorberende og hindrer luktdannelse. Våre truser kan absorbere væske tilsvarende fire tamponger, noe som gjør at du kan senke skuldrene og slippe å tenke på mensen dag eller natt.
Innhold: bambus viskose og polyester

Det vanntette laget fra Portugal hindrer at væske trenger ut. Det lar samtidig luft passere og gir kroppen mulighet til å puste.
Innhold: Polyester og polyuretan

På noen av modellene våre bruker vi blonder fra Calais i Frankrike som er verdenskjent for sine blonder i aller høyeste kvalitet. Det er mykt og fleksibelt og vil gi det lille je-ne-sais-quoi til underbuksene 😉
Innhold: Polyamide og elastan.

Vi bruker også høykvalitets strikker fra Italia. Alle materialene vi bruker er Oeko-Tex 100 (samme standard som for babyprodukter) and ingen inneholder nanosølvpartikler.

Vi har alltid vært bestemt på at vi ønsker å produsere i Europa. Dette ledet oss til Albania hvor vi fant en svært erfaren produsent spesialisert i undertøy.  Trusene er håndsydd. Fabrikken blir regelmessig kontrollert av SMETA og ICS for å sørge for at arbeidsforholdene er tilfredsstillende.

Typisk tar det 2-4 virkedager avhengig av hvor du bor i Norge. Varehuset vårt er lokalisert rett utenfor Oslo så leveringer til Østlandet er typisk raskere enn leveringer til Nord-Norge.

Vi anbefaler at du har 3 og helst 4 slik at du kan bruke dem hele mensen din. 

Vi anbefaler at du vasker dem før du bruker dem første gang.

Etter bruk skal de renses i rennende vann til vannet er klart. Deretter kan du håndvaske eller maskinvaske dem.

Hvis du håndvasker vil du trenge vann som ikke er varmere enn kroppstempratur og en såpe som ikke er for fetende. Pulver er anbefalt. Vri de opp for å tørke dem raskere.

Om du maksinvasker kan du putte dem i en vaskepose og vaske de sammen med dine andre klær på 30 grader uten tøymykner. Bruk pulver isteden for flytende såpe. Ingen tørketrommel, det er bedre for miljøet og for underbuksene dine. La de lufttørke etter at du vrir de opp.

Underbuksene tørker bedre om du henger vrengt slik at vannet kan renne ut. De holder jo på veske 🙂

Vi har brukt materialer av høy kvalitet og underbuksene er laget for å vare lenge. Det er ikke noe tidsbegrensning på hvor lenge de funker. Vi estimerer at du kan bruke dem opptil 7 år avhengig av bruk og vedlikehold. Med andre ord, like lenge som andre underbukser av høy kvalitet.

Sereluna trusene kan brukes til mindre lekkasjer. De er ideelle for gravide og damer som akkurat har født og som ofte kan ha mindre urinlekkasjer. Du kan også bruke de for andre typer lekkasjer som utflod, post partum og mensen selvfølgelig 🙂

Å bruke de sammen med bind gir ikke mening da det absorberende laget i underbuksene ikke vil bli brukt. Du kan imidlertid fint bruke de sammen med tamponger eller en kopp hvis du har svært kraftig blødning eller du bare vil ha litt ekstra beskyttelse før du lærer deg å stole på trusene 🙂

Vi har bannlyst plast!
Sereluna undertøy er individuelt pakket inne i en søte papirkonvolutter som er FSC-sertifisert (som betyr at papiret kommer fra ansvarlig skogforvaltning).
Vi bruker komposterbare polyposer til sendingen, som kan gjenbrukes eller kastes i det organiske søppelet.

For øyeblikket leverer vi bare i Norge. Send oss en email om du ønsker leveranse til utlandet så skal vi se hva vi får til.

Gjennomsnittlig har en kvinne mensen i 38 år. Det er 450 menstruasjoner fordelt på 3500 dager, nesten 10 år sammenlagt! Det er bedre å være komfortabel den tiden.

Hver kvinne bruker gjennom livet mellom 130 – 150kg bind og tamponger. Sereluna kan brukes over mange år og man slipper å kaste engangsproduktene hver måned.

Kvinner bruker typisk rundt 50kr per måned på tamponger og bind. Det vil si rundt 3000kr i løpet av 5 år. Vi har da ikke engang tenkt på alle ødelagte underbukser og sengetøy.


Med Sereluna underbukser du kan på lang sikt spare både penger og naturen.

Under norsk lov har man ikke bytterett for undertøy som er åpnet / brukt. Det er imidlertid viktig at du er fornøyd med kjøpet så vi tilbyr 60 dagers åpent kjøp. Hvis du ikke er fornøyd med kjøpet ditt kan du returnere uåpnede og ubrukte varer innen 60 dager for egen kostnad. I tillegg kan du returnere én brukt truse for egen kostnad innen 60 dager. For eksempel: hvis du kjøper tre underbukser kan du returnere en brukt underbukse, men de andre to må være uåpnede og ubrukte for at du kan returnere dem.

Vennligst merk at vi har ikke tilbyr bytting av varer. Hvis du ønsker å bytte, vennligst returner varene innen 60 dager som beskrevet ovenfor og bestill nye produkter fra vår nettside.

 

Vennligst send oss en e-post på sereluna@sereluna.no

Vennligst send oss en e-post på sereluna@sereluna.no

Hvis undertøyet ditt har blitt vasket på mer enn 40° eller har blitt lagt i tørketrommelen én gang ved et uhell, trenger du ikke bekymre deg!

Vi anbefaler imidlertid å vaske ved lav temperatur av følgende grunn: blod hardner når det vaskes på grader over kroppstemperatur (37°). Blodflekkene blir da vanskeligere å få ut. Derfor anbefaler vi å skylle godt i kaldt rennende vann og vaske på 30°.

Levetiden til trusene dine (og finere undertøy) reduseres med høytemperaturvask, så det er bedre å unngå det! Føler du at de trenger en ekstravask så bruk hvit eddik en gang i blant.

Undertøyet vårt absorberer væske tilsvarende opptil 4 tamponger. Hvor lenge du vil være i stand til å bruke underbuksene avhenger av din «flow» – hvordan du blør. Vi anbefaler at du prøver de hjemme første gang. Hvis blødningen din er veldig kraftig, kan du bruke undertøyet vårt i kombinasjon med en menstruasjonskopp eller til og med en tampong.

Har du mykose, allergi eller annen irritasjon, er menstruasjonsundertøy mest sannsynlig den beskyttelsen som er mest tilpasset deg!

Dessuten er det ingen friksjon som med bind og delen som er i kontakt med skjeden er i organisk bomull mens de fleste bind hovedsakelig er laget av plast.

Stoffene som brukes i Sereluna-undertøyet er enten økologiske eller Oeko Tex 100-sertifisert. Bambusen har svært høy absorberingsevne. Dette gir en tørr og frisk følelse og nøytraliser lukt.

En menstruasjonstruse blir ikke mettet med væske og klam på samme måte som et bind da materialet i mensentrusen er naturlig og pustende. De fleste bind er laget av minst 80 % plast, som er et ikke-pustende materiale som oppmuntrer til utvikling av bakterier og derfor lukter (de fleste bindprodusenter vil fortelle deg at du skal bytte bind hver 4. time, dette er grunnen!).

Dessuten, i motsetning til indre beskyttelse, som tamponger og menstruasjonskopper, kan blodet fritt gå ut av skjeden og ikke stagnere inn i den. Stagnasjon av blod i skjeden er hovedårsaken til spredning av bakterier og til toksisk sjokksyndrom (TSS) (Du har kanskje hørt at det ikke er bra å bruke tampong eller kopp om natten, dette er grunnen!).

Med våre ultraabsorberende stoffer trekker væsken inne i undertøyet slik at overflaten blir tørr og du får en frisk følelse. Sereluna undertøy tilbyr en komfort som er hygienisk, sunn og 100 % tilpasset kvinners kropper.

Handlekurv

0