...
10% rabatt når du melder deg på nyhetsbrevet!
60 dagers fornøydhetsgaranti. Levering på 2-3 dager.

Sereluna - en familiebedrift

Jeg er Charlotte, grunnleggeren av Sereluna. Jeg har lyst til å fortelle dere litt om hvem som står bak Sereluna og hvorfor og hvordan Sereluna ble skapt.

Sereluna er et lite familiedrevet selskap med store ambisjoner. Teamet består av meg, min mann og vår datter på 4 år som fortsatt går i lære. Jeg er født i Frankrike og møtte min mann Henrik på ferie i Ukraina sommeren 2012. I dag bor vi på Grünerløkka i Oslo. Gjerne si hei om du ser oss på gaten. 

Hvordan fikk vi ideen?

Ideen om Sereluna ble født under den første koronaisolasjon tidlig i 2021. Jeg hadde da selv brukt mensentruser i mange år og det forandret livet mitt, i hvert fall dagene hvor jeg har mensen 😊 Jeg har prøvd mensentruser fra mange forskjellige produsenter, og selv om de funket bra følte jeg at dette kunne gjøres bedre. En morgen mens jeg pusset tennene fikk jeg en ide – hvorfor ikke prøve selv? Jeg har jo alltid hatt en drøm om å starte noe selv siden jeg var en liten jente. Kunne dette være muligheten?

Mannen min var støttende fra første stund og slik ble Sereluna et lite familiedrevet selskap. Det første vi måtte bestemme oss for var hvilket ambinasjonsnivå vi ville legge oss på. Vi var begge enig i at vi ønsket å starte et eget merke og ikke selge andres produkter. Jeg startet med å tegne noen skisser til hvordan jeg mente modellene burde se ut. De første skissene er ikke sååå forskjellig fra det endelige resultatet.

En mensentruse blir til

Når en fabrikk lager klær bruker de tekniske tegninger som er laget av en «modellist», som er en profesjonell industridesigner for klær. Vi måtte finne en modellist som kunne realisere mine skisser og ideer! Det var naturlig for oss å lete i Frankrike da Frankrike er verdensledende når det kommer til mote og mensentruser er stort i Frankrike. Det hjalp også at jeg er fransk selv 😉

Etter mange intervjuer fant vi en erfaren modellist. Men før vi kunne starte å lage protomodeller trengte vi å finne materialene vi ønsket å bruke. Vi bestemte oss tidlig for at vi ville lage et produkt vi kunne være stolte av. For å få til dette bestemte vi oss for å ikke spare på noe når det gjaldt råmaterialene. Produsere klær er nemlig litt som å lage mat – råvarene er superviktig! Alt skulle være økologisk og av høyeste kvalitet. Min profesjonelle bakgrunn som innkjøper kom nå godt med. Vi kontaktet haugevis av forskjellige leverandører og fikk tilsendt vareprøver fra hele verden. Det vi endte opp med var å bruke bomull og strikker fra Italia. Bambusviskose og det vanntettelaget kommer fra Portugal. Blondene er fra en av de store produsentene i Calais i Frankrike. Dette stedet er verdenskjent for sine blonder, som har blitt produsert i Calais siden den industrielle revolusjonen. Vi bestemte oss for å kun bruke råmaterialer fra Europa. Dette er miljøvennlig og det var i Europa vi fant den beste kvaliteten.

Magiske truser

Etter å ha bestemt oss for råmateriale og modelisten fulgte en intens periode med utvikling og testing av protomodellene. Jeg hadde en klar visjon om hva vi ønsket å gjøre. Etter mange runder fram og tilbake hadde vi endelig noen protomodeller vi var fornøyde med. Neste steg var å teste de i stor skala og det var heldigvis ikke vanskelig å finne damer som var villige til å prøve. Når vi demonstrerte for vår datter at trusene absorberte vann utbrøt hun at det var magiske truser! Siden det referer hun til Sereluna trusene som magiske truser 😊 

The point of no return

En ting er å ha de tekniske tegningene og råvareleverandørene klare. Det neste steget er å finne en fabrikk som kan sy dem. Vi hadde allerede hatt kontakt med fabrikker over hele verden. Ganske raskt bestemte vi oss for å produsere i Europa, da vi følte vi mistet kontrollen over verdikjeden hvis vi produserte for langt unna Norge. Vi ønsket også å produsere så nærme hjemmemarkedet som mulig av økologiske årsaker. Vi landet på en vest-europeisk bedrift som også har en fabrikk i Albania hvor trusene våre håndsys. Vi fikk tidlig en god tone med dem og de hadde lang erfaring. Vi endte opp med å bestille en test kolleksjon på 150 underbukser og vi har overlykkelige når resultatet var over all forventning. Når modelisten vår også hadde godkjent kvaliteten viste vi at vi hadde funnet vår partner. Neste steg var “the point of no return”. Klesprodusenter har nemlig minimumsordre på mange tusen underbukser. Vi tømte sparegrisen og gikk all in. Om 4 måneder ville vi få underbuksene våre! Hurra!

Hvordan produseres mensentruser. Viser kvinne som syr en mensentruse.

Sereluna tar form

Nå begynte klokken å tikke raskt. Vi måtte organisere en photo shoot, få på plass nettbutikken og starte markedsføringen raskt. Vi hadde allerede 150 underbukser fra test-kolleksjonen vi kunne bruke i fotograferingen. Etter mye fram og tilbake fant vi en fotograf som var superengasjert i prosjektet vårt. Endelig kom dagen for photo shoot. Denne dagen så jeg mine drømmer ta steget ut i virkeligheten. Endelig skjedde det ting! Vi hadde kommet en lang vei siden den morgen når jeg pusset tennene og fikk en lys ide.

Vi hadde vært tydelige ovenfor fotografen at ingen av bildene skulle retusjers på noen måte. Da vi fikk bildene noen uker senere var det også helt klart at det er jo absolutt ikke nødvending, vi var superfornøyde med bildene.  Det som er ganske kult med å starte eget selskap er at man kan velge hvem man jobber med og hvordan selskap man skal være. Vi er veldig klare på at vi ønsker å være et positivt element til verden. Hovedsakelig gjennom det økologiske produktet vi selger, men også ved å ta klare etiske valg som ingen retusjering og generelt bare være hyggelige mot folk vi møter på vår vei.

Parallelt med produktutviklingen jobbet vi også med markedsføringen vår. Vi startet å samle inn eposter for å være klare til lanseringen. Samtidig hadde vi engasjert en utvikler for å hjelpe oss med å lage nettbutikken for oss. Vi satte lanseringsdatoen til 29 mars 2022. Herlighet så spennende det var! Ville noen kjøpe fra oss i det hele tatt? Hadde vi kastet bort det siste året og alle sparepengene våre?  Heldigvis trengte vi ikke å være bekymret for det. Åpningsdagen var en stor suksess og nesten hundre personer kjøpte første dag! Vi åpnet en flaske sprudlevann den kvelden!

Veien videre

Så langt har det å starte egen bedrift vært utrolig givende og morsomt. Det har vært mye arbeid, men vi føler absolutt det er verdt det. Det er også gøy å se at jeg og min mann kan jobbe sammen uten å bitte hodet av hverandre 😀 Siden lanseringen har vi ikke ligget på latsiden. Vi har allerede lansert 4 nye modeller siden oppstart, inkludert en ungdomsmodell. Vi har også vært to ganger i media, noe vi synes er veldig artig. I novmeber 2022 testet MinMote mensentruser, inkludert Sereluna, og dette tok oss helt på sengen. I januar 2023 skrev Dine Penger (VG) en artikkel Sereluna med fokus på netthandel og mensentruser. I februar 2024 er vi også klare til å lansere Sereluna til Sverige. Dette blir enormt spennende.

Vi føler også at vi har blitt godt mottatt på markedet og vi har fått mange hyggelige tilbakemeldinger fra kunder. Vi leser hver eneste melding, flere ganger! Mensentruser er svært populært verden over. I England kjøpte 1 av 5 kvinner en mensentruse det siste året og 1 av 3 planlegger å kjøpe det neste året. Vi føler vi står foran en liten revolusjon når det kommer til mensenbeskyttelse og det er gøy å være med å skape en positiv endring. Vi gleder oss til fortsettelsen!  

Sjekk ut våre naturlige menstruser

Linn
Les mer
Veldig fornøyd! Bestilte to bare for å teste først. Har bestilt to til i etterkant. Ingen bind som endrer form og plassering, ingen knitring når man går, ingen klam følelse. Og aller best: slipper å ha glemt å handle bind/tamponger når du trenger det. Anbefales!
Léa
Les mer
Ida high waist er ikke bare super behagelig, det får meg også til å føle meg sexy og selvsikker mens jeg har mensen ! Dette er mitt første menstruasjonsundertøy, og jeg er imponert over kvaliteten på produktet. Skal anbefale det til venninnene mine !
Elianne
Les mer
Holder faktisk alt den lover! Veldig glad for at jeg snubla over reklame for disse, da jeg reagerer både på bind og tamponger og ikke syns menskopp var behagelig! Har anbefalt denne til alle vennene mine og kommer til å kjøpe fler etterhvert! Stort pluss for at de var så behagelige å ha på at man gjerne vil prøve å bruke de hver dag!
Previous
Next
Handlekurv

0