...
10% rabatt når du melder deg på nyhetsbrevet!
60 dagers fornøydhetsgaranti. Levering på 2-3 dager.

Hva er menstruser?

Menstruasjonstruser, mensentruser, menstruser eller period panties er samme navn på gjenbrukbare truser med innebygd beskyttelse som brukes istedenfor tamponger og bind. De funker til mensen, lekkasjer, svette, utflod og post partum.

Sereluna er det første norske merke som produserer trusene selv under eget merkenavn. Trusene er trygge, pustende, luktfrie, lekkasjefrie, behagelige og flotte!

Sereluna mensentruser

Fire lag med hverdagsmagi

Vår lekkasjersikker teknologi:

  1. Mykt og økologisk bomull i kontakt med huden som drenerer og holder deg tørr og frisk.
  2. Et lag av bambus som absorberer væsken raskt selv om du blør mye og som motarbeider luktdannelse.
  3. Et anti-lekkasje og pustende lag som garanterer deg opptil 12 timers ro.
  4. Et ytre lag av bomull skjuler den indre beskyttelsen. Ingen vil se at du har på deg magiske truser!

Resultatet er en truse som holder deg tørrsikker og komfortabel gjennom dagen.

Lag mensentruse
Sereluna mensentruse

Know your flow!

Våre menstruser er laget for å absorbere væske tilsvarende 5 vanlige tamponger eller bind (25ml) og holder opp mot 12 timer. Hvor lenge de varer avhenger av mengden av væske og viskositeten til væsken.

Gjennomsnittlig blødning er 30-40ml over en hel syklus fordelt på 5-7 dager, tilsvarende en liten espressokopp. En lett blødning er typisk 10-30ml per syklus. Store blødninger er alt over 60-80ml per syklus. Typisk kommer 90% av blødningen de første 3 dagene, med en topp på dag 2.

Videre er viskositeten til væsken viktig. Tenk på forskjellen mellom vann, som har lav viskositet, og honning som har høy viskositet. Vi kvinner har forskjellig viskositet på blødningen. Jo høyere viskositet jo lettere er det for menstrusene å absorbere all væsken. Har man en lav viskositet, en kraftig blødning og befinner seg i starten på syklusen vil trusene måtte skiftes hyppigere enn 12 timer. Samtidig vil de typisk vare lengre enn 12 timer mot slutten av syklusen.

Det er viktig å bli kjent med hvordan man blør – know your flow. Vi anbefaler å teste ut trusene hjemme først for å bli kjent med dem og når du må bytte. Føler man seg usikker i starten kan man også bruke mensentruse i kombinasjon med mensenkopp eller tamponger.

sereluna mensentruser
Sereluna mensentruse
Sereluna mensentruse
Sereluna mensentruse
Sereluna mensentruse

Vask og vedlikehold av menstruser

Etter bruk, skyll i rennende kaldt vann til vannet er klart

Blod hardner i vann varmere enn kroppstemperaturen (37 grader). Derfor må undertøyet skylles godt i kaldt rennende vann før vask.

Maskinvask på delikat syklus eller håndvask, begge på 30 grader.

Vi anbefaler klespose når du vasker underbuksene. Underbuksene kan helt fint vaskes sammen med dine andre klær.

Lufttørk, ikke bruk tørketrommel

Vreng underbuksene når du tørker dem. De holder på væske så det tar lengre tid om de ikke er vrengt. Ikke tørk over varme ovner eller lignende. For å akselerere prosessen kan du sentrifugere undertøyet.

Ikke bruk tøymykner eller blekemiddel

Tøymykner vil trenge inn i det absorberende laget hvis det brukes regelmessig og vil dermed redusere absorpsjonsevnen til undertøyet ditt. Blekemiddel og andre kjemikalier bør ikke brukes til å vaske klær uansett!

Sereluna mensentruse

Design, produksjon og testing av Sereluna menstruser

Sereluna respekterer kvinners kropper og miljøet. Våre produkter er innovative, holdbare og etiske.

1) Design og innkjøp:
Vi designer menstrusene våre selv. Alle menstrusenee våre er originale og unike. Vi kjøper inn råmaterialene selv fra Vest-Europa. Vi bruker økologisk bomull og Oeko-Tex 100 sertifiserte stoffer og strikker. Bare det beste for ditt mest sensitive område! Emballasjen vår er FSC-sertifisert papir.

2) Fabrikasjon:
Mensentruser er teknisk avanserte og kan ikke maskinlages. Våre er håndlaget i Albania. Fabrikken vi bruker gjennomgår årlig en SMETA-revisjon utført av Intertek. Revisjonen omfatter arbeidsstandarder, helse og sikkerhet, miljø og forretningsetikk. Funnene indikerer null avvik og null observasjoner, men flere gode eksempler.

3) Testing:
Vi bruker ikke skadelige kjemikaler som nanosølv og PFAS i våre mensentruser. Vi har testet for PFAS gjennom TUV (April 2023), og testen bekrefter at mensentrusene våre ikke inneholder PFAS.

Sjekk ut våre menstruser

Handlekurv

0