...
10% rabatt når du melder deg på nyhetsbrevet!
60 dagers fornøydhetsgaranti. Levering på 2-3 dager.
Ida High Waist Mensentruse flatlay bilde

Hvorfor er det forskjell på mensentruser?

Det finnes i dag mange forskjellige mensentruser på markedet. Så hva er egentlig forskjellen på de ulike menstruasjonstrusene? Hvis man holder mensentruser fra forskjellige produsenter i hendene merker man fort at det kan være en stor forskjell. Men hvorfor er det slik og hvordan kan man se forskjell? Denne artikkelen forklarer hvilke valg en produsent av mensentruser står ovenfor, og hvorfor dette gir forskjellige resultater. Vi håper det gir deg bedre innsikt til å velge den menstrusen som er riktig for deg.

Alle bedrifter må tidlig ta et valg. Skal man konkurrere mest på pris eller kvalitet? Valget vil påvirke hvor og hvordan man produserer, og hvilke materialer man bruker.

White labels – det billigste alternativet

Et white label produkt er et produkt som produseres i stor skala av en bedrift. Andre bedrifter kan så kjøpe dette produktet, sette på sin egen logo og markedsføre det som sitt eget produkt. I menstruse-markedet finnes det mange store fabrikker i Asia, særlig i Kina, som selger billige white label menstruser til andre bedrifter i hele verden. I dette segmentet er det kvantitet og pris det fokuseres på. Man har liten påvirkningskraft og innsyn i hvordan trusene er laget. Materialene er ofte syntetiske og generelt billige. Det konkurreres på pris.

Noen ganger selges trusene i dette segmentet som drop shipping. Det vil si at selger ikke sitter på eget varelager, men først bestiller menstrusene når kunden legger inn ordre. Vær derfor obs på leveringstiden som selger tilbyr. Er det snakk om 8-10 virkedager kan det indikere at det er snakk om drop shipping. Varene blir da sendt med fly, gjerne fra Kina. Det er da sannsynlig at du må betale moms og toll ved levering. Er du usikker anbefaler vi å sjekke før du kjøper.

Så hva kan man vente seg av et produkt i dette segmentet? Først og fremst et billig produkt som ikke går hardt utover lommeboken, så lenge du ikke betaler moms og toll ved levering! Trusene kan fungere helt greit til sitt formål, men vil ha en høy andel av syntetiske materialer som vil gå utover komforten. Da kvaliteten er lavere kan man ikke forvente veldig lang levetid på trusene. Det første som skjer er gjerne at strikkene og passformen endrer seg etter hvert. Bruker man trusene 2 ganger per syklus må de fort erstattes innen 2 år.

Egenproduserte mensentruser- skal man fokusere på pris eller kvalitet?

Alternativet til white labels er å lage produktet selv. Dette er mest vanlig blant større selskaper. Først følger en lang produktutviklingsfase hvor man designer trusen og tester de over en lengre periode. Man står helt fritt til å velge materialer og hvor man skal produsere.

Når pris er viktigst

Hvis man hovedsakelig vil konkurrere på pris må man gjøre tøffe valg når det kommer til materialene. Det er billigere å bruke syntetiske materialer som polyamide, polyester, nylon og spandex. Det er dyrere å bruke naturlige økologiske materialer som bomull. Alle mensentruser inneholder imidlertid et vanntett lag som er laget av syntetiske stoffer. Den store forskjellen er om bruken av syntetiske materialer begrenser seg til dette vanntette laget, eller om hele trusen er kledd i syntetiske materialer. Andre steder man fort merker forskjell er på strikkene, hemper og blondene. Her er det mye penger å spare om man ønsker.

Hvis man først har valgt billigere materialer i mensentrusen er det naturlig å fortsette med å kutte kostnader ved å flytte produksjonen til et lavkostland. Alle mensentruser sys for hånd. Når en fabrikkarbeider på en klesfabrikk i Bangladesh tjener kun rett over 100 dollar i måneden blir det fort mye penger å spare. De fleste mensentruser blir i dag produsert i Kina eller Sør-Øst Asia. Det er da viktig at produsenten har god kontroll på at arbeidsvilkårene til arbeiderene og alle underleverandørene er som de skal være.

Mange av de store mensentruse-selskapene som dominerer internasjonalt velger denne lavkost strategien. Moderat prisete produkter kombinert med astronomiske markedsføringsbudsjetter er ofte en vinnende kombinasjon.

Hva kan man så vente seg av truser i dette segmentet? Man kan forvente seg at mensentrusene fungerer som de skal. Prisene er ofte moderate. Forskjellen på produksjonskostnaden på mensentruser i dette segmentet og lavkost white label segmentet er ikke veldig store. Men siden produsenten kan være mer kreative vil du ofte ha flere modeller å velge mellom. Fortsatt vil trusene ofte være laget helt eller delvis av syntetiske materialer. Mange synes dette går utover komforten når man sammenligner med naturlige materialer som bomull. Tenk på forskjellen mellom en badebukse og en bomullstruse. 

Når kvalitet er viktigst

Hvordan produseres mensentruser. Viser kvinne som syr en mensentruse.

Ønsker man å posisjonere seg som et høykvalitetsprodukt er det første man gjør å bruke bedre materialer. Å lage klær er litt som å lage mat – man trenger gode råvarer!

I dette segmentet finner man mer naturlige og økologiske materialer. Kvaliteten på materialene er også høyere. Den enkleste måten å vurdere kvaliteten på er å ta produktet i hendene. Hvordan føles bomullen? Er blondene myke og av bomull eller mer stive og laget av syntetiske materialer? Forskjellen blir mer tydelig med tiden da mensentruser i dette segmentet har lengre forventet levetid og kan brukes i mange år. De vil også holde fasongen bedre. I Sereluna sier vi at trusene skal vare i 5-7 år med riktig vedlikehold. På langsikt kan de således være billigere enn såkalte billig produkter.

Ofte velger Europeiske produsenter i dette segmentet å produsere i Europa. Årsaken er at Europa har lange tradisjoner for å lage klær av høy kvalitet, og vet man hvor man skal lete finner man noe av de beste materialene i verden. Når man produserer nærme hjemmemarkedet er det også lettere å ha kontroll på hele verdikjeden. Mensentruser er håndarbeid da de ulike lagene gjør at ingen maskiner kan sy dem. Erfarne fabrikkansatte gjør dermed stor forskjell på resultatet.  Mensentruser ser ut til å bli en ny supertrend som har blåst liv inn i klesindustrien i Europa. I Frankrike har for eksempel flere produsenter valgt å satse på mer høykvalitetsprodukter laget i Frankrike.

Så hva kan man forvente seg av en menstruse i dette segmentet? Den store forskjellen vil være at trusene vil være laget av naturlige materialer av høy kvalitet. De er da mer behagelige å ha på seg. Naturlige materialer puster også bedre, noe som gir redusert luktdannelse og bedre intimhygiene. Pustende materialer holder også temperaturen nede og reduserer svette. Ofte har de også et dobbelt lag med bomull som gjør at man ikke ser sømmen eller den innebygde beskyttelsen. Investeringen er dyrere i dette segmentet, men på sikt vil det lønne seg å kjøpe kvalitet da levetiden er lengre.

Råd før du kjøper en mensentruse.

  1. Sjekk hva trusene er laget av. Jo mer naturlige materialer, jo mer behagelig og pustende vil mensentrusen være. Jo mer syntetiske materialer, jo mer badebuksefølelse.
  2. Hvor er trusen laget? Hvor den er produsert kan si noe om kvaliteten. Dette er mindre viktig enn materialene som er brukt.
  3. Hva er leveringstiden? Unormalt lange leveringstider kan tyde på drop shipping og en ekstra momsregning når du endelig tar levering. Dobbeltsjekk for å unngå ubehagelige overraskelser.
  4. Sjekk hva andre kunder sier. Det beste er å sjekke med venninner som bruker det.
  5. Er trusen fri for kjemikaler og sølvpartikler? Har man en pustende truse av god kvalitet så er det ikke nødvendig å kjemikal behandle menstrusene dine! 

Hvordan mensentruser har Sereluna?

Vi i Sereluna vurderte alle alternativene, men vi bestemte oss tidlig for å lage et kvalitetsprodukt som skulle vare i mange år. Sereluna er et lite familieselskap. Det var dermed naturlig for oss å videreføre vår personlige bærekraftig livsstil og filosofi inn i bedriften vår. Handle lokalt og kjøp kvalitet når du kan for redusert miljøavtrykk.

Vi kan ikke konkurrere om publisiteten mot selskaper som har markedsføringsbudsjetter som er tusen ganger større enn vårt. Men vi kan konkurrere med kvaliteten på produktet vårt! Ambisjonen vår er ikke mindre enn å lage den beste menstruasjonstrusen! Av den grunn har vi konsekvent valgt materialer fra øverste hylle. Resultatet er et produkt vi er stolt av. Du vil merke forskjellen med en Sereluna truse! Etter hvert håper vi at jungeltelegrafen vil overdøve markedsavdelingene til de store internasjonale selskapene og Norge får øynene opp for Sereluna! 

Prøv oss ut i dag. Vi har 30 dagers fornøydhetsgaranti til nye kunder og 15% rabatt på første kjøp når man melder seg på nyhetsbrevet.

 

Sjekk ut menstrusene våre

Linn
Les mer
Veldig fornøyd! Bestilte to bare for å teste først. Har bestilt to til i etterkant. Ingen bind som endrer form og plassering, ingen knitring når man går, ingen klam følelse. Og aller best: slipper å ha glemt å handle bind/tamponger når du trenger det. Anbefales!
Léa
Les mer
Ida high waist er ikke bare super behagelig, det får meg også til å føle meg sexy og selvsikker mens jeg har mensen ! Dette er mitt første menstruasjonsundertøy, og jeg er imponert over kvaliteten på produktet. Skal anbefale det til venninnene mine !
Elianne
Les mer
Holder faktisk alt den lover! Veldig glad for at jeg snubla over reklame for disse, da jeg reagerer både på bind og tamponger og ikke syns menskopp var behagelig! Har anbefalt denne til alle vennene mine og kommer til å kjøpe fler etterhvert! Stort pluss for at de var så behagelige å ha på at man gjerne vil prøve å bruke de hver dag!
Previous
Next
Handlekurv

0