...
10% rabatt når du melder deg på nyhetsbrevet!
60 dagers fornøydhetsgaranti. Levering på 2-3 dager.
Mensentruser er en kommende megatrend som har kommet til Norge med Sereluna.

Mensentruser – en kommende megatrend

Tenk deg en verden hvor du fikk utdelt en mensentruse av moren din første gang du fikk mensen. En diskre mensentruse som føltes som en vanlig truse, men som ga deg full trygghet gjennom hele skoledagen når du begynte å blø. Dette vil være en verden hvor du ikke behøvede å snike deg ut på toalettet mellom timene med et bind gjemt i ermet på genseren eller en tampong gjemt i en knyttet neve. Hvis du levde i en slik verden, tror du at du ville byttet fra mensentruser til bind og tamponger?

Vi lever ikke i denne verden enda, men dine barn kommer til å leve i den. Mensentruser er en kommende megatrend som vil endre vanene til kvinner verden over. Det tar litt tid da vi alle er vant med den beskyttelsen vi har vokst opp med. Men noen ganger er det verdt å ta sjansen på noe nytt.

Den moderne mensentrusen blir født

Det hele startet for bare 10 år siden da den første moderne versjonen av menstrusa kom på markedet i New Zealand. En tobarnsmamma mente at det måtte finnes bedre måter å leve på. En truse med innebygd beskyttelse som absorberer og holder på væske og som kunne gjenbrukes var løsningen. Siden da har mensentruse-markedet eksplodert og selges i dag over hele verden. På global basis er det ventet at markedet vil vokse over 10% per år de neste 10 årene. Vi tror det kommer til å gå mye raskere. Fortsatt er det de engelskspråklige landene hvor det selges mest – med ikke overraskende USA som det største markedet.

Mensentruser kommer til Europa

Denne supertrenden sprer seg raskt i Europa. I England er ikke lenger mensentruser et nisjeprodukt, men den raskest voksende mensenbeskyttelsen! I løpet av de siste året har 1 av 5 av alle engelske kvinner kjøpt mensentruser. 1 av 3 har planer om å kjøpe det kommende året. Blant kvinner mellom 25-31 år, som gjerne er de mest miljøvennlige forbrukerne, har halvparten planer om å kjøpe mensentruser det neste året.

I Frankrike har også mensentruser eksplodert på bare 5 år, da de første franske merkene kom på markedet. I dag finnes det en jungel av ulike merker, og snakker man med kjente i Frankrike merker man fort at de bytter over til mensentruser. Også Italia, Tyskland og Spania er store markeder for mensentruser. Har du noen venner eller familie fra Europa? Spør dem om hva de synes om mensentruser. De vil garantert ha hørt om det og mange bruker det sikkert selv.

Hvorfor er mensentruser så populære?

Så hvorfor bytter kvinner verden over til mensentruser? Vi tror det er en kombinasjon av tre ting. Det første er at mensentruser er svært behagelige og praktiske. Man tar på seg en truse, og det er det! De varer i opptil 12 timer, hvis man har et merke av god kvalitet. De er også helt supre å bruke dagene før du kanskje får mensen da de er en diskre beskyttelse du ikke legger merke til. Mange kvinner rapporterer også om mer behagelige sykluser med mindre mensensmerter.

Den andre grunnen er økt fokus på bærekraft og kvinnehelse. Kvinner i dag ønsker mer økologiske og naturlige alternativer til engangsproduktene. I dag behøver ikke produsentene av bind og tamponger å opplyse om innholdet i produktet deres da de er klassifisert som medisinsk utstyr… Dyktige lobbyister kan utrette underverker… Det er kjent at bind inneholder opptil 90% plast, men det ser du ikke på produktbeskrivelsen. Dette gjør engangsbeskyttelse til et stort miljøproblem dessverre. Studier har også avdekket at bind og tamponger kan inneholde kjemikaler som kan være skadelige for kroppen. Noen mensentruser er også dessverre kjemikalbehandlet med nanosølv. Vi tror kvinner verden over er lei denne oppførselen og søker alternativer.

Den tredje grunnen er økonomisk. Mensentruser koster litt, men det tar ikke lang tid før man har spart inn pengene. Klarer man seg med 4 mensentruser har man spart inn pengene på 2.5 år. Det er stor forskjell på mensentruser av god og dårlig kvalitet. Kjøper man et par truser av høy kvalitet består de av naturlige materialer og kan de vare i mange år. Sereluna mensentruser er laget for å vare i 5-7 år med riktig vedlikehold. Det blir da fort mye billigere med mensentruser over tid. For å ikke snakke om redusert mentalbelastning ved å slippe å passe på at man alltid har med seg nok beskyttelse. 

Mensentruser kommer til Norge

Fortsatt er mensentruser helt nytt i Norge. Når du vokste opp, hadde du kanskje bare valget mellom å bruke bind eller tamponger. Heldigvis er det ikke slik lenger. Sereluna er det første norske merket for mensentruser og vi ønsker at du skal prøve det. Vi tørr å garantere at du vil like det! Hvis du ikke liker det, har vi en 30 dagers fornøydhetsgaranti. Hvis du liker det, kan det hende at du i fremtiden gir din tenåringsdatter en mensentruse istedenfor en tampong når hun begynner å menstruere. Denne endringen må starte med oss.

Mensentruser har tatt av i England, Tyskland, Italia, Frankrike, USA, Canada, New Zealand, så hvorfor ikke Norge? Det er all grunn til å tro at denne globale supertrenden vil skylle over Norge som en flodbølge. Bare vent å se!

Vil du ha en mer behagelig mensen? Hvis ja, så prøv mensentruser i dag. Vi vil love deg at det eneste du vil angre på er at du ikke prøvde dette før.

Sjekk ut menstrusene våre

Linn
7 juni 2022
Les mer
Veldig fornøyd! Bestilte to bare for å teste først. Har bestilt to til i etterkant. Ingen bind som endrer form og plassering, ingen knitring når man går, ingen klam følelse. Og aller best: slipper å ha glemt å handle bind/tamponger når du trenger det. Anbefales!
Léa
30 april 2022
Les mer
Ida high waist er ikke bare super behagelig, det får meg også til å føle meg sexy og selvsikker mens jeg har mensen ! Dette er mitt første menstruasjonsundertøy, og jeg er imponert over kvaliteten på produktet. Skal anbefale det til venninnene mine !
Elianne
8 april 2022
Les mer
Holder faktisk alt den lover! Veldig glad for at jeg snubla over reklame for disse, da jeg reagerer både på bind og tamponger og ikke syns menskopp var behagelig! Har anbefalt denne til alle vennene mine og kommer til å kjøpe fler etterhvert! Stort pluss for at de var så behagelige å ha på at man gjerne vil prøve å bruke de hver dag!
Previous
Next
Handlekurv

0